Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    houston
    Posts
    35

    Default HVAC inducer motor gone ....I think....Help....

    Hello,
    my furnace is not working. It doesn't even cycle. Which I am guessing it has to do with bad inducer motor or pressure switch. I do the sucking thing on the tube to the pressure switch and nothing. Motor is not hot and does spin freely. I replaced the board about 3 yrs ago. Its an old Arco-aire 70,000 BTU gas unit.
    The LED blinks once at start up meaning "system lockout".

    Is it sounding like I need to replace the inducer motor?

    Inspection Referral SOC

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Columbus GA
    Posts
    3,746

    Default Re: HVAC inducer motor gone ....I think....Help....

    Quote Originally Posted by TcDuhon View Post
    Hello,
    my furnace is not working. It doesn't even cycle. Which I am guessing it has to do with bad inducer motor or pressure switch. I do the sucking thing on the tube to the pressure switch and nothing. Motor is not hot and does spin freely. I replaced the board about 3 yrs ago. Its an old Arco-aire 70,000 BTU gas unit.
    The LED blinks once at start up meaning "system lockout".

    Is it sounding like I need to replace the inducer motor?
    Check out YouTube;https://www.youtube.com/watch?v=qQ2b-DZ82Bs

    ' correct a wise man and you gain a friend... correct a fool and he'll bloody your nose'.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •